Menu

Sposób na drylowanie owoców

Najlepszy i tani sposób na pozbycie się pestek, gdyż żadna pestka nie pozostaje w owocu, a dodatkowo owoce pięknie wyglądają, gdyż nie są rozgniecione, jak to bywa przy użyciu maszyny do drylowania.

Czereśnie bez pestek po drylowaniu słomką

Czy wiecie, jak łatwo pozbyć się pestek z wiśni lub czereśni?

Z pomocą przychodzą słomki do koktajli, najlepsze są te grubszy, gdyż są mocniejsze i mają średnicę idealną do wypychania pestek z owoców.

Jak drylować owoce?

Z umytych owoców energicznym ruchem wypychamy pestkę, przykładając słomkę od strony, gdzie był ogonek.

Zalety drylowania słomką:

  • owoce nie są mocno zmiażdżone, mają tylko dziurkę w środku 
  • mała utrata soku, gdyż kontrolujemy nacisk słomki na owoce w czasie drylowania 
  • owoce można użyć do dekoracji, gdyż nie są zgniecione 
  • nie trzeba zmywać sprzętu, gdyż zużytą słomkę wyrzucamy

    Mam nadzieję, że moja porada Ciebie zainteresowała i pomogła rozwiązać problem. Jeśli tak, to zostaw komentarz, a jeśli masz lepsze rozwiązanie, to się nim podziel.
Ciemne czereśnie i niebieska słomka

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny 😊 Ucieszy mnie również Twój komentarz z oceną moich wpisów.


Autor

autorWitam serdecznie :) Lubię gotować i karmić swoich bliskich. Uwielbiam poznawać nowe smaki i tworzyć różne dania, które wszystkim smakują. Uparta optymistka, twardo stąpająca po ziemi. Chętnie podzielę się swoimi pomysłami i doświadczeniem. Jeśli blog się podoba pozostaw komentarz lub polub mój profil w Social Mediach.



Przepisy kulinarne

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

strzałka do góry